Backendutvecklare till växande teknik- och designbyrå

Logotyp QueensLab

QueensLab

Teknik och design
Se andra roller på QueensLab
Främjar mångfald
Stockholm, Stora Nygatan 33 • 0-3 distansdagar
Stockholm, Stora Nygatan 33
0-3 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Social och skicklig backendutvecklare med gedigen skaparglädje och kärlek för kreativ teknik. Bli en del av en majestätisk skara av nyfikna utvecklare och designers som kombinerar spännande projekt med den senaste tekniken i branschen.
QueensLab är ett modernt och nytänkande bolag vars mål är att brygga gapet mellan utveckling och design. Genom att att kombinera stimulerande projekt och utmanande teknik ger QueensLab dig chansen att skapa och utveckla framtidens kreativa lösningar. Nu söker de flera duktiga utvecklare som har stenkoll på .NET som vill vara med och bygga upp Stockholmskontoret och påverka sin egen framtiden som utvecklare.

Ditt jobb på QueensLab

Arbetsteamet QueensLab
Rollen som backendutvecklare präglas främst av konsultuppdrag hos några av bolagets kunder. Du får jobba med tekniker som .NET C# och Python i projekt som du älskar men som också utmanar dig och får dig att utvecklas. Med bra ruljans på uppdrag och projekt, där man ofta sitter i ca 6 månader åt gången, får du chans att jobba med flera olika typer av uppdrag under tidens gång. 

QueensLab ligger i framkant när det gäller att utforska ny teknik så om du verkligen brinner för att spännande teknik och är nyfiken på att prova på de allra senaste i branschen så har du chansen att göra det i den här rollen. 

Du kommer bli en del av det lilla teamet av Queens som sitter på Stockholmskontoret, men jobbar självklart nära andra kollegor på de andra QueensLabs kontoren. Från start välkomnas du av härliga kollegor som Stefan, Linda, Samuel, Melina, Namroud och Pablo.

Det här sticker ut med oss

Labba med QueensLab
Ungefär fyra gånger om året arrangeras så kallade OpenLabs, ett uppskattat event bland de anställda där de får mötas upp och labba tillsammans i team. Varje lag består av olika kompetenser inom teknik och design som kompletterar varandra och gynnar projektet. Förutom gänget på QueensLab bjuder man även in externa kunder och företag att delta. Varje vecka får du som anställd även ägna dig åt InLabs, alltså 4 timmar som du kan använda dig av för att utvecklas inom precis det område du vill.

Du som söker

Kompetenser
Är du en riktigt fena på backend och älskar att programmera i C# .NET och kanske även har en liten förkärlek för Python har du goda förutsättningar att lyckas i din roll. 
Personliga egenskaper
För att platsa in hos QueensLab och i rollen som backendutvecklare är det passande om du är både nyfiken och trygg, så du kan ta dig an spännande projekt som både utmanar dig och får dig att utvecklas. Då jobbet innebär mycket arbete med andra människor, både internt och externt, är det bra om du trivs med upplägget, gillar att samarbeta med andra och stormtrivs i det sociala rummet.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Logotyp QueensLab

QueensLab - Stockholm

Queenslab.se

Jobba på QueensLab

Daniel, en av företagets duktiga utvecklare, berättar hur det är att jobba på QueensLab!

Hållbarhet

Miljöval
De anställda på QueensLab jobbar med hållbarhet genom att källsortera på alla kontor och att prioritera resor med tåg om digitala möten inte är ett alternativ.
Mångfald
QueensLab strävar efter att ha en bra blandning av både etniciteter och kön inom företaget. Idag representerar de anställda flera olika etniciteter, både i och utanför Europa, och könsfördelningen bland de anställda är ca 70% män och 30% kvinnor. För att jämna ut kurvan arbetar de aktivt med att rekrytera fler kvinnor till företaget, dels genom att skriva målgruppsanpassade jobbannonser men också genom att samarbeta med olika skolor och organisationer, exempelvis Women in Tech och Tjejer som kodar.

På QueensLab rekryterar de med kompetens som bas och alla välkomnas oavsett ursprung, religion, kön osv. De är övertygade om att mångfald och inkludering ger dynamiska grupper och projekt där alla kan bidra med olika perspektiv och att mångfald ger företaget, kunderna och samhället bättre lönsamhet.

För att försäkra sig om att QueensLab är en inkluderande arbetsplats där alla anställda mår bra och behandlas på ett rättvist sätt använder de sig av löpande medarbetarundersökningar där de anställda får lyfta positiva och negativa områden samt lämna förslag på förbättring. Resultaten av medarbetarundersökningarna lyfts på ledningsgruppsmöten där det också diskuteras eventuella åtgärder och förbättringsområden inom företaget. 

Personlig utveckling

Kompetensutveckling och personlig utveckling är något som är högt prioriterat hos QueensLab. Varje vecka anordnas 2-4 timmars kompetensutveckling, så kallade InLabs, där de anställda får arbeta med olika projekt inom sina specifika teknikområden i syfte att lära sig och utvecklas i sina kunskaper. InLabsen sker veckovis och kompletteras med individuella kompetensutvecklingsmöten var 6:e månad. 

InLabsen är också ett tillfälle där det är möjligt för individen att arbeta fram olika karriärvägar i syfte att antingen byta roll eller ta roller med större ansvar inom sitt område. Flera anställda hos QueensLab har gjort detta genom att ta teamledarrollen inom sitt specifika teknikområde.

Kontoret

QueensLabs kontor i Stockholm ligger på tredje våningen i ett hus på Stora Nygatan 33 i Gamla Stan. I ett delat kontor sitter det idag 10 stycken anställda men på sikt vill QueensLab bli upp till 50 stycken på Stockholmskontoret. De anställda utgör en blanding av olika utvecklare och designers som jobbar tillsammans mot olika kunder till bolaget.

Kontoret ligger i en gammal rustik miljö och är uppbyggt av stora konferensrum och trevliga gemensamhetsytor. Det centrala läget ger goda kommunikationer med kollektivtrafiken och erbjuder närhet till mängder av trevliga krogar och restauranger i området.
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.