Backendutvecklare till teknik- och designbyrå

Logotyp QueensLab

QueensLab

Teknik och design
Se andra roller på QueensLab
Främjar mångfald
Göteborg, Västra Hamngatan 11 • 0-4 distansdagar
Göteborg, Västra Hamngatan 11
0-4 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Backendutvecklare med skaparglädje och kärlek för kreativ teknik. Bli en del av en kunglig skara av nyfikna utvecklare och designers som kombinerar spännande projekt med den senaste tekniken i branschen.
QueensLab är ett modernt och nytänkande bolag vars mål är att brygga gapet mellan utveckling och design. Genom att att kombinera stimulerande projekt och utmanande teknik ger QueensLab dig chansen att skapa och utveckla framtidens kreativa lösningar. Med branschens fräschaste mindset värnar de både om en god arbetskultur och sin egna påverkan på framtiden. Dessutom är alla på företaget riktigt vassa inom sina områden – precis som du. 

Ditt jobb på QueensLab

Arbetsteamet QueensLab
Rollen som backendutvecklare präglas av både konsultuppdrag hos kund och inhouse projekt på företaget där du främst får jobba med C# .NET i projekt du älskar men som också utmanar dig och får dig att utvecklas. Med bra ruljans på uppdrag får du chans att jobba med flera olika projekt under tidens gång. 

QueensLab ligger i framkant när det gäller att utforska ny teknologi så om du verkligen brinner för spännande teknik och är nyfiken på att prova på det allra senaste inom branschen så har du chansen att göra det i den här rollen. 

De flesta av uppdragen på företaget är tvärfunktionella vilket betyder att du kommer jobbar med flera olika team. Detta ger dig möjligheten att jobba och utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor inom både utveckling och design. Du kommer dagligen stöta på massor av kollegor men några av dina kontorskompisar blir Adam, Victoria, Andreas Magnus. 

Det här sticker ut med oss

Spårvagn i Lissabon
Jobba från solstolen
Är du trött på Sveriges trista väder eller bara sugen på lite omväxling för att ge kroppen och hjärnan lite ny energi? QueensLab har precis öppnat ett nytt kontor nere i Portugals pärla Lissabon dit du som anställd får åka och jobba från om du känner för det.

Labba med QueensLab
Ungefär fyra gånger om året arrangeras så kallade OpenLabs, ett uppskattat event bland de anställda där de får mötas upp och labba tillsammans i team. Varje lag består av olika kompetenser inom teknik och design som kompletterar varandra och gynnar projektet. Förutom gänget på QueensLab bjuder man även in externa kunder och företag att delta.

Förmåner

Frukost
Frukost i form av mellanmål och dricka finns möjligt att beställa för den som vill ha.
Frukt
Frukt finns att ta och äta varje dag.
Försäkring
Som anställd täcks du av en privat vårdförsäkring och en tjänstepensionsförsäkring.
Mentorskap
Det finns inget satt upplägg för mentorskap hos QueensLab men kulturen på företaget är otroligt hjälpsam och ingen lämnas i sticket. Vare sig man är ny eller varit anställd länge, junior eller senior, så finns det alltid hjälp att få om man behöver den.
Resor
Flera gånger om året görs roliga happenings och kick-offer för alla anställda på kontoret. Dessutom kan du som anställd åka till det nyöppnade kontoret i Lissabon och jobba därifrån under en period om du vill det.  
Utbildningsplan
Individuella planer läggs upp för de anställda med regelbundna avstämningar och uppföljningar. Alla på QueensLab deltar också i 4 timmars kompetensutveckling varje vecka i form av InLabs där de gemensamt jobbar i olika spännande projekt för att utvecklas och lära sig nya saker.
Friskvårdsbidrag
På QueensLab erbjuds du ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år.
Träning på jobbet
Som anställd på QueensLab har du rabatt på Nordic Wellness träningsanläggningar.
Utrustning för hemmakontoret
Om du behöver finns det utrustning att få för att komplettera ditt hemmakontor.
Dusch på kontoret
Det finns möjlighet att duscha på kontoret. 

Du som söker

Kompetenser
Är du en riktig fena på C# NET och har arbetat med dessa i tidigare projekt kommer på passa bra på QueensLab. Kanske har du också erfarenhet av SQL och gärna även Elasticsearch/MongoDB eller liknande dokumentdatabas.
Personliga egenskaper
För att passa i rollen är det passande om du är nyfiken och trygg i din kompetens så du kan ta dig an de mer utmanande projekten. Precis som gänget på QueensLab anser du att ett starkt team är nyckeln till mesta. Därför arbetar du hellre i team än att sitta ensam på ditt rum.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Logotyp QueensLab

QueensLab - Göteborg

queenslab.se

Jobba på QueensLab

Daniel, en av företagets duktiga utvecklare, berättar hur det är att jobba på QueensLab!

Hållbarhet

Miljöval
De anställda på QueensLab jobbar med hållbarhet genom att källsortera på alla kontor och att prioritera resor med tåg om digitala möten inte är ett alternativ.
Mångfald
QueensLab strävar efter att ha en bra blandning av både etniciteter och kön inom företaget. Idag representerar de anställda flera olika etniciteter, både i och utanför Europa, och könsfördelningen bland de anställda är ca 70% män och 30% kvinnor. För att jämna ut kurvan arbetar de aktivt med att rekrytera fler kvinnor till företaget, dels genom att skriva målgruppsanpassade jobbannonser men också genom att samarbeta med olika skolor och organisationer, exempelvis Women in Tech och Tjejer som kodar.

På QueensLab rekryterar de med kompetens som bas och alla välkomnas oavsett ursprung, religion, kön osv. De är övertygade om att mångfald och inkludering ger dynamiska grupper och projekt där alla kan bidra med olika perspektiv och att mångfald ger företaget, kunderna och samhället bättre lönsamhet.

För att försäkra sig om att QueensLab är en inkluderande arbetsplats där alla anställda mår bra och behandlas på ett rättvist sätt använder de sig av löpande medarbetarundersökningar där de anställda får lyfta positiva och negativa områden samt lämna förslag på förbättring. Resultaten av medarbetarundersökningarna lyfts på ledningsgruppsmöten där det också diskuteras eventuella åtgärder och förbättringsområden inom företaget. 

Personlig utveckling

Kompetensutveckling och personlig utveckling är något som är högt prioriterat hos QueensLab. Varje vecka anordnas 2-4 timmars kompetensutveckling, så kallade InLabs, där de anställda får arbeta med olika projekt inom sina specifika teknikområden i syfte att lära sig och utvecklas i sina kunskaper. InLabsen sker veckovis och kompletteras med individuella kompetensutvecklingsmöten var 6:e månad. 

InLabsen är också ett tillfälle där det är möjligt för individen att arbeta fram olika karriärvägar i syfte att antingen byta roll eller ta roller med större ansvar inom sitt område. Flera anställda hos QueensLab har gjort detta genom att ta teamledarrollen inom sitt specifika teknikområde.

Kontoret

QueensLabs kontor Göteborg utifrån
QueensLab har sitt huvudkontor på den centrala adressen Västra Hamngatan 11 i Göteborg, precis mitt emot Domkyrkan. Utspritt på två våningar sitter 47 stycken anställda i öppna kontorslandskap med gott om plats och fin utsikt över staden. Tillsammans utgör de en blandning av olika utvecklare, som frontend, backend och fullstack, och olika designers. Det sitter också ett antal business managers på adressen och vidare har man nära kontakt med kollegorna som sitter på kontoren i både Stockholm och Lissabon.

Från kontoret har du närhet till allt du kan tänkas behöva. Kollektivtrafiken ligger ett stenkast från kontoret och närheten till Göteborgs centralstation gör det enkelt att pendla till och från jobbet med tåg. Området runt kontoret har mängder med trevliga lunchrestauranger där flera anställda kör gemensamma luncher. För den som hellre har med sig matlåda finns en stor öppen lounge yta med kök på kontoret.
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.