Apputvecklare till målmedveten digital byrå

Logotyp Future Memories

Future Memories

Digital design och utveckling
Se andra roller på Future Memories
Göteborg, Vallgatan 25 • 0-3 distansdagar
Göteborg, Vallgatan 25
0-3 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Kreativ apputvecklare med sunt framtidstänk till målmedveten digital byrå. Bli en del av teamet som genom lättarbetade system och innovativa idéer fokuserar på det som är viktigt - att alltid leverera förstklassiga lösningar och samtidigt ha riktigt kul.
Future Memories är en erfaren och motiverad digital byrå med experter inom design, webb och mobilutveckling. Nu söker de en apputvecklare inom främst Android men också med kunskaper i iOS som vill vara med och forma nya appar genom att matcha spännande ideér med den bästa tekniken.

Ditt jobb på Future Memories

Arbetsteam Future Memories
Som apputvecklare kommer du att få jobba med Kotlin för Android och Swift och SwiftUI för iOS samt använda dig av tekniker som React Native och Flutter i olika cross platform projekt. I stora drag kommer du att utnyttja hårdvaran till sitt yttersta och skapa smarta lösningar som både utmanar kundernas tankegångar och som gör något gott för världen.

Du kommer jobba i flera agila arbetsteam där du kan känna dig trygg i att dina kollegor är inbitna proffs inom sina områden. I dagsläget består Future Memories av 16 anställda så du kommer in i ett varmt gäng där alla är kollegor med alla. I mer detalj blir du del av mobilteamet, som består av två iOS utvecklare, Donovan och Mikael, som blir dina närmaste kollegor. 

Det här sticker ut med oss

Future Memories Mockup Eyescanner
Ibland är det bra att vara lite kräsen
Hos Future Memories värdesätter de att alltid ta sig an projekt och kundcase som gör något gott och som gör världen lite bättre. Oavsett hur stor eller liten effekten blir vill de ändå se en skillnad. Tillsammans jobbar de på massor av spännande projekt men ett axplock av appar och projekt som specifikt mobilteamet jobbat med är:

Eyescanner, en AI-baserad mjukvara som med hjälp av bildanalys av ögon kan avgöra om en person är drogpåverkad. 

STC, En helt ny webbplats och app för träningsanläggningen STC som bara använder den senaste tekniken för att skapa en kundupplevelse säkrad för framtiden.

Lika mycket jobb som skratt
Hos Future Memories ordnar de regelbundna AW:s och events där de umgås och har roligt tillsammans. På senaste tiden har de bland annat arrangerat segling, curling, mario kart turnering, boule och padel. En gång om året åker också hela gänget och jobbar en vecka från ett annat ställe, tidigare år har Lissabon, Malaga och Käringön stått på schemat.

Förmåner

Frukost
Varje måndag är det gemensam frukost på kontoret för Future Memories anställda.
Frukt
Det finns alltid fyllda fruktskålar på kontoret att ta frukt från.
Försäkring
Som anställd hos Future Memories täcks du av rn kollrktiv olyckfallsföräsrking och en tjänstreseförsärking.
Parkering
Du som kör bil till jobbet kan parkera bilen i närheten av kontoret, antingen på gatan eller i garaget Pedagogen.
Resor
En gång om året hyr gänget på Future Memories ett hus någonstans, antingen i Sverige eller utomlands, dit de åker för att jobba tillsammans några dagar men också för att spendera kvalitetstid som team med middagar och aktiviteter.
Cykelparkering
Cyklar du till jobbet kan du parkera cykeln på kontorets innergård.
Laddstolpe för elbil
Möjlighet att ladda sin elbil finns på parkeringen ett stenkast bort från kontoret.
Utbildningsplan
Individanpassade utbildningsplaner tillämpas när och om behovet finns.
Friskvårdsbidrag
Hos Future Memories har du ett friskvårdsbidrag på 5000kr
Träning på jobbet
Gänget på Future Memories möts ibland upp för att spela frisbeegolf eller träna tillsammans på utomhusgymmet i Slottsskogen. Dessutom är de delägare i det digitala tränings- och kostprogrammet Weekly Revolt som erbjuds kostnadsfritt till alla Future Memories anställda.
Utrustning för hemmakontoret
För den som jobbar från hemmakontoret kan Future Memories erbjuda skrivbord och den extrautrustning som behövs.
Dusch på kontoret
Det finns möjlighet att duscha på kontoret för den som vill.

Du som söker

Kompetenser
För att riktigt lyckas i rollen är det bra om du har tidigare erfarenhet av jobb som apputvecklare, gärna Android men också iOS, så du känner dig bekväm och trygg med tekniker som Kotlin och Swift men också med React Native och Flutter som kan dyka upp i olika cross platform projekt. 
Personliga egenskaper
 Som person bör du vara social och trivas med att umgås med dina kollegor både på och utanför jobbet. Har du dessutom ett eget driv om att hela tiden utvecklas genom att anta nya utmaning samtidigt som du vet ditt eget värde och vet vad du är riktigt bra på så är du rätt person för den här rollen.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Logotyp Future Memories

Future Memories - Göteborg

Futurememories.se

Jobba på Future Memories

CTO Mikael och projektledaren Linda berättar hur det är att jobba på Future Memories!

Hållbarhet

Samhällsnytta
Future Memories väljer alltid sina uppdrag med omsorg och vill att allt de gör ska ha en betydelse. Det kan vara projekt som berör fysisk och psykisk hälsa eller exempelvis förbättringar av skolan eller sjukvården. Future Memories är också delägare i Nordish Market som har som affärsidé att laga mat med matprodukter som är på väg att slängas.
Miljöval
Future Memories är i dagsläget inte helt klimatneutrala men försöker skapa förändringar där de kan.De källsorterar alltid på kontoret samt pantar alla burkar och flaskor. Dessutom tycker de att det är var och ens ansvar att slänga rätt sak på rätt plats för att exempelvis minimera svinn. Vid köp av produkter till företaget prioriteras ekologiska och miljömärkta varor och om resor sker i tjänst försöker de resa med tåg eller buss i den mån det är möjligt.
Mångfald
I dagsläget är det ⅔ män och ⅓ kvinnor som jobbar hos Future Memories. Då målet är att vara 50/50 lägger Future Memories extra tanke på vem som anställs vid en rekrytering. Den sidan som är underrepresenterad, i dagsläget kvinnor, väger alltid lite tyngre och har därmed större chans att få jobbet. Skulle mixen slå över så blir det istället män som har större chans i framtida rekryteringar.

Då svenska är ett krav för att kunna jobba hos Future Memories är bredden av olika etniciteter relativt låg, något företaget hoppas ändra på i framtiden. Att öka bredden är något som företaget eftersträvar då det är viktigt att ha så stor blandning som möjligt för att öka chanserna att se saker från olika synvinklar som i sin tur leder till att företaget kan skapa bättre produkter.

Personlig utveckling

Friheten och lyxen med att vara ett litet individuellt bolag, som Future Memories är, är att man inte behöver följa redan satta policys utan kan låta alla vara med och påverka och förändra strukturen inom företaget. Detta gäller både små och stora delar i organisationen som tas upp i både privata och gemensamma utvecklingssamtal mellan de anställda och HR, eller den individ som personen känner sig mest bekväm med. 

60% av arbetstiden lägger de anställda på större projekt som tas in till bolaget, där alla jobbar med samma uppdrag. De resterande 40% av tiden lägger de anställda på egna projekt och produkter. Går det bra knoppar man av projektet och utvecklar det till ett dotterbolag som får blomstra vidare. De som är involverade i dessa projekt får också möjligheten att utvecklas i sina roller och anta nya roller i det nya bolaget om så önskas.

Kontoret

Soffrummet på kontoret hos Future Memories
Future Memories kontor ligger centralt beläget på Vallgatan 25 i Göteborg. Här, på våning fyra, sitter 14 stycken anställda som jobbar som projektledare, UX/UI designers och som utvecklare, bland annat frontend och backend. Kontoret är uppdelat på två byggnader med en gång mellan där den ena delen är som en större sekelskifteslägenhet med stuckatur och kakelugnar medan den andra delen är mer som ett loft. Här är det blandat med både öppna landskap och egna rum och förutom de fina lokalerna har Future Memories också egen arkadmaskin och eget biljardbord på kontoret.

Det centrala läget, mitt emellan knutpunkterna Kungsportsplatsen och Domkyrkan, gör det enkelt att ta sig till och från kontoret både till fots, med cykel och kommunalt med buss och spårvagn. Läget bjuder också på flera trevliga lunchrestauranger som de anställda ibland lunchar på tillsammans, särskilt under sommarhalvåret när solen skiner.
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.