Job listing cover image

Senior Accountant IFRS specialist till internationellt bolag

G

Geely Europe Innovation and Collaboration AB

IT-tjänster
Utan krav på svenska
Göteborg, Pumpgatan 1 • 0-2 distansdagar
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu
Självgående redovisningsekonom med erfarenhet av IFRS till ledande bolag inom fordonsindustrin. På Geely Europe Innovation and Collaboration AB blir du en del av företagets redovisningsavdelning där ingen dag är den andra lik.
Geely är en ledande mobilitetsleverantör med fokus på teknisk innovation och med stort engagemang för hållbar utveckling. Bolaget är ägare till biljättar som Volvo Car Group och Lotus Cars.Nu söker Geelys Göteborgsbaserade kompetenscenter Geely Europe Innovation and Collaboration AB en självständig redovisningsekonom med bakgrund inom IFRS som vill jobba i en omväxlande startup-miljö.
Du kommer ha ansvar för justeringar inför månadsslut enligt IFRS, liksom rapportering, granskning av redovisningsposter, implementering och redovisningsstandarder. Du kommer också hantera koncernrelaterade redovisningsposter, förberedda finansiella noter enligt US GAAP samt skapa extra rapporter vid behov och se till att månadsavstämningar håller hög kvalitet. Redovisningsavdelningen har tre olika grupper med totalt 15 personer. Du arbetar främst med den grupp som hanterar CEVT, som en del av Geely-familjen. Här har du sällskap med kollegorna Annika, Sofia, Kui Ting Lau, Katrin och Jovana. Du rapporterar till Anne, som är Accounting Manager.Det är en rådgivande roll där du kommer få ta dig an komplexa redovisningsfrågor. Eftersom du är involverad i uppstartsfasen och det är en period med hög aktivitet, kommer du att ha möjlighet att ta viss styrning över din tjänst och påverka din roll.Geely Europe ligger i Geelys nybyggda innovationscentrum Uni3 på Lindholmen i Göteborg. Här jobbar du i en platt organisation med alla funktioner på samma våningsplan.

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
För att passa i rollen behöver du ha åtminstone fem års erfarenhet som redovisningskonsult. Du har bra koll på IFRS och det svenska ramverket K3, och förstår kopplingen mellan dessa. Du har även goda kunskaper i Excel. Om du har koll på revision sedan tidigare och har jobbat med SAP och HFM är det ett plus, liksom om du har erfarenhet av att jobba inom en internationell koncern.
Personliga egenskaper
Då du kommer att befinna dig i en miljö präglad av förändring behöver du vara både flexibel, självgående och känna dig trygg i dig själv och din roll. Geely Europe tror att du trivs bra i konsultrollen och att du kan hantera avancerade redovisningsfrågor. 
Intresserad av tjänsten?
G

Geely Europe Innovation and Collaboration AB - Göteborg

Jobba på Geely Europe Innovation and Collaboration AB

Patrik och Lotta berättar hur det är att jobba på Geely Europe!

Hållbarhet

Miljöval
Geely är en bransch i total transformation där man jobbar aktivt mot elektrifiering. Företaget arbetar i teknikens framkant för att göra transporter mer hållbara.Produkter som inte längre behövs inom företaget återvinns eller återanvänds om möjligt.Geely Europe har minskat sitt resande under de senaste åren och de flesta möten på global nivå genomförs nu via Teams.Kontoret har källsortering och arbetsplatsen erbjuder förmånscykel.
Mångfald
Geely Europe har en bra blandning av män och kvinnor där 43% är kvinnor och 57% män. Det finns också många kvinnor bland de högre posterna på företaget. På kontoret är engelska det naturliga arbetsspråket och det finns inga krav på att kunna svenska. På hela Geely jobbar människor med omkring 40 olika kulturer. Då man är ett Kina-ägt bolag finns en tradition att fira vissa kinesiska högtider, något som brukar vara väldigt populärt hos medarbetarna.

Personlig utveckling

På Geely Europe anpassas kompetensutveckling helt till individen. Här får du växa inom de områden du tycker är kul och finner intressanta. Bolaget är noga med att sätta upp mål, följa upp och ge feedback åt de som vill utvecklas. Här promotas också fria konferenser där föredrag om teknik och utveckling ingår och där medarbetare får en chans att träffa likasinnade.  Som nyanställd på Geely Europe får du bra med stöttning. De första sex månaderna backas du upp av en teamleader eller någon som jobbar inom samma område som du.

Arbetsplatsen

Den svenska delen av Geely Europe håller till i Göteborg i Uni3 by Geely, ett slags kontorscampus på Pumpgatan 1 på Lindholmen som i dagsläget huserar flera Geelybolag, som CEVT, Geely Design och Lynk & Co. I huvudbyggnaden sitter också Geelys svenska holdingbolag och koncernfunktioner. Campuset består av total 5 byggnader som byggts med de fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten som inspiration kombinerat med det svenska glasarvet. I de olika husen hittar man bland annat kontorsplatser/c.-working spaces, auditorium, design studio, café & restauranger, öppen innergård och hotell.Att ta sig till Geely Europe's kontor går snabbt och smidigt med bil, buss, färja eller cykel. Kontorets lokala läge på Lindholmen öppnar möjligheterna för att sig in till stan eller vidare ut på Hisingen med flera olika transportsätt.
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu