Glöggtokig kontorsnisse till Jultomtens verkstad (Tävling avslutad)

Jultomtens verkstad

Leksaksproduktion
Samhällsnytta
Jokkmokk, Västra Torggatan 11 • 0-0 distansdagar
Jokkmokk, Västra Torggatan 11
0-0 distansdagar
Framtida intresse
Rekrytering för den här tjänsten är pausad just nu, men du kan skapa en bevakning så notifierar vi dig när det blir aktuellt att söka.

Jobba på Jultomtens verkstad

Lusse och Lelle berättar hur det är att jobba på Jultomtens verkstad!

Hållbarhet

Samhällsnytta
Verksamheten är en icke vinstdrivande organisation som syftar till att sprida julglädje hos barn med hjärtat på rätta stället. Indirekt uppmuntrar man alltså till en ljusare värld med mycket glädje.
Miljöval
Av den plast som används vid produktion är 92% återvunnen. De fysiska önskelistorna har ersatts av digitala önskelistor, vilket innebär att man årligen sparar in 378 miljoner pappersark. Detta motsvarar 15 120 träd. 

Under julklappsutdelningen används släde som drivs av flygande renar – ett miljövänligt transportmedel och bra alternativ till flyget. Förra året införde arbetsplatsen en köttfri dag i veckan för att klimatkompensera för den metangas renarna släpper ut. 
Mångfald
Mycket har hänt sedan dokumentären "I jultomtens verkstad" spelades in 1932. Då var 100% av fabriksarbetarna tomtenissar. Sedan dess har verksamheten jobbat aktivt för en arbetsplats rik på mångfald. Idag är nissarna fortfarande i majoritet, men nu jobbar också tärnor, stjärngossar och pepparkaksgubbar på leksaksfabriken.

Personlig utveckling

Jultomtens verkstad har regelbundna medarbetarsamtal med stort fokus på den individuella utvecklingen. Som anställd har du goda chanser att utveckla dig inom det du finner intressant. Ta stjärngosse-Stefan till exempel; förutom att vara fabrikens stolta schackbrädemålare kan han numera även titulera sig som yogalärare.

Alla nyanställda på Jultomtens verkstad blir tilldelade en mentor som stöttar upp under de sex första månaderna i arbete.

Kontoret

Jultomtens verkstad ligger vackert beläget på Nordpolens nordligaste del, omgiven av vita, glittrande skogar. Här sitter 700 anställda med vitt skilda roller men med samma passion för julen.

Lunchalternativen är få, men de flesta medarbetare äter i den gemensamma matsalen på arbetsplatsen. Där serveras julmat året om. 

Jultomtens verkstad har hemlig adress. För att komma till kontoret behöver du därför först ta dig till Västra Torggatan i Jokkmokk i Lappland. Härifrån hämtar Rudolf upp dig med släde och flyger dig till verkstaden. 
Framtida intresse
Rekrytering för den här tjänsten är pausad just nu, men du kan skapa en bevakning så notifierar vi dig när det blir aktuellt att söka.